1 dl vand
2 spsk. salt lakridssirup
4 spsk. gelatinepulver
2 dl vand
600 gram sukker
2½ dl flydende glukose
¼ tsk. salt
1 spsk. vindruekerneolie
½ dl flormelis
½ dl kartoffelmel
2 tsk. lakridspulver
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Rør vand og lakridssirup sammen i en røreskål, bland gelatinepulveret i og stil det til side. Kog vand, sukker, glukose og salt op, lad det koge, til sukkermassen er 115°, og beklæd imens en 20 x 30 cm bradepande med film og pensl med olie. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i gelatineblandingen, mens der piskes, og pisk i yderligere 5 min., til massen er tyk og luftig. Hæld lakridsskummet i bradepanden og stil den på køl i mindst 4 timer. Bland flormelis, kartoffelmel og lakridspulver i en skål og vend skummet ud på et skærebræt. Pensl en skarp kniv med lidt olie, skær skummet ud i firkanter og vend dem i kartoffelmelsblandingen.
Opskrift: Kristina Marckmann
Mad med lakrids...
Lakridsflødeboller
Lakridsboller
Find mange flere opskrifter med anis, fennikel og lakrids her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)