Limemuffins
Ingredienser til limemuffins
(16 stk.)
180 g blødt smør
120 g rørsukker
3 æg
180 g hvedemel
½ dl mælk
100 g hvid chokolade
50 g mandler
1 usprøjtet lime
Kandiseret limeskal
2 usprøjtede lime
1 dl vand
80 g sukker
Saft fra 2 lime
3 spsk. sukker
1 dl piskefløde
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.Se vores muffins her
Fremgangsmåde til muffins med lime
Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Rør melet i og vend revet limeskal, grofthakket chokolade og hakkede mandler i dejen. Kom dejen i 16 muffinsforme og bag dem ved 180° i 30 min. Skær den grønne skal af limefrugterne med en kartoffelskræller og skær den i strimler. Kog strimlerne i 2 dl vand i 5 min. og kassér vandet. Kog vand og sukker op under omrøring, til sukkeret er opløst, tilsæt limeskallerne og lad det småsimre i 20 min. Fisk limeskallerne op af sukkerlagen og lad dem dryppe af. Kog sukkerlagen (uden limeskaller) op med limesaft, kom den over de varme muffins og lad dem køle. Vend de afdryppede limeskaller i det sidste sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 40 min. Pisk fløden til skum, kom lidt på hver af de afkølede muffins og pynt med limeskallerne.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Mums! Muffins og cupcakes
Find dine favoritter blandt søde muffins, mere madprægede muffins samt de fineste cupcakes...