(6 stk. af hver slags)
45 min.
Dej
200 g hvedemel
125 g flormelis
100 g smør
En æggeblomme
Fyld
3 æggeblommer
3 dl sødmælk
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. sukker
Kornene fra ½-1 vaniljestang
Pynt
Flormelis, kakao og lidt flødeskum
Kom mel og flormelis i en skål, hak smørret ud heri, saml dejen med æggeblomme, så den ikke æltes, men bare samles til en glat dej. Lad den hvile 30 min. i køleskabet. Kom æggeblommer, mælk, majsstivelse, sukker og vanilje-stang i en gryde og pisk sammen. Bring langsomt i kog og lad det koge ca. 1 min., til det er jævnt og glat. Lad det afkøle. Rul dejen ud på et koldt bord drysset med kartoffelmel. Stik 6 cirkler ud, så det passer med, at dejen kan fore smurte linseforme. Læg dejen heri. Kom creme i og udstik 6 låg, der passer til. Luk til og saml med lidt æggehvide. Stik 12 cirkler ud med tunget kant til medaljerne. Læg dem på bageplade og bag dem i 8 min. ved 200°. Bag linserne i 15 min. ved 190°. Medaljekagerne afkøles og pyntes med glasur. Lægges sammen med creme og pyntes med lidt flødeskum.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Medaljer med abrikos og nougatskum
Brunsviger
Franske makroner
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)