Napoleonshatte
Ingredienser til napoleonshatte
(15 stk.)
125 g hvedemel
75 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk. koldt vand
160 g ren, rå marcipan
100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde til napoleonshatte
Bland mel og flormelis, hak smørret i, tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen. Stil dejen koldt i 30 min. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik 7 cm runde kager med en dejudstikker eller et glas. Tril 3 cm store marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen om marcipankuglen og sæt kagerne på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 200° i 10 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad, dyp bunden i chokolade og sæt dem køligt, til chokoladen har sat sig.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se mere her
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...