Opskrifter
Nøddepleskner
Lørdag, 19. december 2009af Redaktion
Sprøde kager helt uden mel, men med masser af nødder, der holder sammen på dejen
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/8347c9c12daa4833b56c5a67feefcde7.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til nøddepleskner
(Ca. 20 kager)
50 g smør
80 g hasselnøddekerner
1 dl sukker
1 æg
Hasselnødder til pynt
Fremgangsmåde til nøddepleskner
Smelt smørret og miks nødderne fint i foodprocessor. Bland nødderne med smør, sukker og æg. Form dejen med fingrene til toppe på en plade med bagepapir med lidt afstand mellem hver, de flyder ud. Sæt en nød i hver top. Bag dem gyldne på ovnens midterrille ved 175° i ca. 16 min. Lad dem køle af på bagerist.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre kager...
Radiokage
Sprøde havremuffins
Brunsviger