Påsketærte med chokolade
Dej
125 g smør
175 g mel
2 spsk. sukker
2 spsk. ymer el. yoghurt
Fyld
125 g smeltet smør
50 g havregryn
2 æg
75 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g chokolade
Pynt
Små påskeæg
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og ymer og saml dejen. Lad dejen hvile koldt i en plastpose 1 time. Rul den tyndt ud og læg dejen i en form på ca. 24 cm med løs bund. Prik dejen med en gaffel og sæt formen i køleskab, mens ovnen varmer op til 200°. Forbag tærtebunden 10 min. på midterrillen.
Fyld: Hæld det smeltede smør over havregrynene. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og rør havregrynene i. Bland mel og bagepulver og vend det i. Hæld fyldet i den forbagte bund og sænk ovnvarmen til 175°. Bag tærten færdig på midterrillen 25-30 min. Høvl chokoladen med ostehøvl og drys den på tærten, mens den er lun. Pynt med små påskeæg og lad tærten køle af.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FARVERIGE MUFFINSFORME
Flotte muffinsforme i gul med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Pouls påskekage
Cheesecake med mangocreme og mandler
Påske-flødebolleæg
Masser af retter til påskefrokosten
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)