Pære-mandeltærte
(6-10 pers.)
1 portion sød mørdej tilberedt og forbagt som beskrevet nedenfor
4-5 pærer
75 g hele mandler med skal
2 æggehvider (så kan du bruge blommerne til dejen)
150 g fintrevet marcipan
1 dl vand
Pærerne skrælles, udkernes og skæres i små stykker. Lægges i den forbagte tærtebund. Drysses med halvdelen af mandlerne. Æggehvider, marcipan og vand piskes sammen (eller blendes sammen) og hældes over frugterne. Resten af mandlerne drysses over og synker lidt ned i dejen. Man kan også hakke mandlerne meget groft. Bages ved 200° i ca. 25-30 min. Spises med cremefraiche eller flødeskum.
Mørdej
(Passer til en mellemstor tærteform på ca. 22 cm i diameter)
3 dl hvedemel
½ dl sukker el. flormelis
50 g smør
Lidt æg/æggeblomme
Kom meltyperne, salt/sukker og smør i en foodprocessor og kør til smuldret masse. Kom vand i lidt ad gangen, mens du kører, til dejen danner en klump. Kom lidt kartoffelmel på et koldt bord (stål/sten) og rul ud med kagerulle. Kom i en tærteform (du behøver ikke smøre, da der er fedtstof i dejen). Læg alufolie, foldet som en pølse, langs kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200° i 7 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere søde tærter...
Æbletærte med marcipan
Valnøddetærte med frisk frugt
Druetærte