Pie med karamelsovs
(4-6 pers.)
Smuldredej
150 g smør
2 dl hvedemel
1 dl havregryn
2 spsk. sukker
1 æg
Fyld
500 g rabarber
½ dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kartoffelmel
Karamelsauce
1 dl piskefløde
½ dl rørsukker
½ dl råsukker
Tilbehør
Vaniljeis
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bland alle ingredienserne til smuldredejen og saml dejen. Fordel ¾ af dejen i et tærtefad og prik dejen med en gaffel. Læg resten af dejen i køleskabet. Forbag bunden ved 200° i ca. 10 min. Skær rabarberne ud i ca. 2 cm store stykker og fordel dem i tærtebunden. Bland sukker, vaniljesukker og kartoffelmel og drys det over rabarberne. Smuldr resten af dejen over rababerne og bag kagen yderligere 25 min. ved 200°.
Kom sukker og fløde i en gryde og varm det op, til det tykner, det tager ca. 5-6 min.
Hæld karmelsaucen over tærten. Server med vaniljeis til.
Bageopskrift: Irene Ingelmark
FINE TÆRTER
Sød tærteform i porcelæn med riller, så er du klar til at lave de fineste tærter! Formen koster 129 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Annas æbletærte
Marias ananas-chokoladekage
Mandelkage med kanel
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)