Opskrifter
Rabarbertærte med mandelflager
Fredag, 17. maj 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Peter Kam
Rabarbertærte med mandelflager er en forfriskende og delikat dessert, der fanger essensen af sommeren.
3 t
3 personer
Mørdej:
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knsp. salt
1 æggeblomme
25 g mandelmel
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
130 g hvedemel
Mazarinmasse og fyld:
80 g marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør
1 stort æg
25 g mandelmel
200 g rabarber
30 g mandelflager
Fremgangsmåde:
Mørdej:
- Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål.
- Rør æggeblomme i.
- Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den.
- Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 1 time.
- Rul mørdejen tyndt ud, og beklæd tærteformen med dejen.
- Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Mazarinmasse og fyld:
- Pisk groftrevet marcipan, sukker og smør sammen i en skål.
- Tilsæt æg, og pisk godt.
- Vend mandelmel i dejen, til den er ensartet.
- Tænd ovnen på 175°.
- Skyl rabarber, og skær dem i meget tynde skiver.
- Tag tærtebunden ud af fryseren, og smør mazarinmassen ud i bunden af tærten.
- Tryk rabarberstykkerne let ned i mazarinmassen, og drys med mandelflager.
- Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
- Afkøl tærten på en rist.
- Servér evt. tærten med cremefraiche eller flødeskum.
Dessert & Kage
Kikse-karameltærte