Opskrifter
Rugbrødslagkage med hindbær
Onsdag, 18. februar 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lagkage med rugbrøds- og nøddebunde fyldt med hindbærflødeskum og pyntet med mørk chokolade. Velbekomme.
30 min
8 personer
Lagkagebunde
125 g rugbrød
75 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
2 spsk. kakao
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Lagkagefyld
200 g frosne optøede hindbær
Sukker
½ l piskefløde
100 g chokolade
Sådan bager du rugbrødslagkagen
- Riv brødet eller hak det fint i en foodprocessor eller blender.
- Hak nødderne.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør rugbrødet i.
- Bland kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggene.
- Rør nødderne i.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme. Bag bundene på nederste rille ca. 20 min. ved 200° og lad dem afkøle på bagerist.
Sådan laver du fyldet
- Riv eller hak chokoladen.
- Rør hindbærrene med lidt sukker efter smag.
- Pisk fløden stiv.
- Læg bundene sammen med hindbær, halvdelen af chokoladen og halvdelen af flødeskummet.
- Læg resten af flødeskummet over kagen. Drys med resten af chokoladen og pynt evt. med nogle hindbær.
Tip
Frosne hindbær optøs i en gryde ved jævn varme, til de begynder at safte. Hæld bærrene i en sigte, og stænk bundene med væden. Køl bærrene af, inden de vendes i flødeskummet.