Opskrifter

Små hjerteformede fastelavnsboller med fyld af marmelade

Onsdag, 15. februar 2012Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Disse fine små fastelavnsboller er stukket ud med en udstikker og fyldt med lækker marmelade og toppet med glasur.
1 t og 30 min
12 stk
Hjerteformede fastelavnsboller
300 g hvedemel
150 g smør
2 spsk. sukker
50 g tørrede tranebær
25 g gær
1½ dl mælk
Æg til pensling
Fyld og pynt
1 dl marmelade (f.eks. orange el. hindbær)
1 spsk. kartoffelmel
100 g flormelis
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
  2. Bland sukker og tranebær i.
  3. Rør gæren ud i mælken og hæld det i dejen.
  4. Saml dejen, lad den hæve tildækket i 1 time og rør marmelade og kartoffelmel sammen.
  5. Rul dejen ud på et melet bord i 1 cm tykkelse og udstik 24 cirkler, der er 7 cm i diameter.
  6. Stik midten ud på 12 af cirklerne med en lille hjerteudstikker og læg de 12 intakte cirkler på en plade beklædt med bagepapir.
  7. Pensl cirklerne med æg og læg en cirkel med det hjerteformede hul på hver af de hele cirkler.
  8. Fyld hullerne med marmelade og bag bollerne ved 200° i 18 min.
  9. Rør flormelis og citronsaft sammen til en glat glasur og dekorér bollerne med glasur.