Ingredienser til smørkage
(2 små kager)
50 g gær
1 dl mælk
120 g hvedemel
1½ dl æblejuice
100 g sukker
150 g blødt smør
½ tsk. salt
Ca. 350 g hvedemel
Fyld
4 spsk. æblemos
2 spsk. sukker
2 små æbler
1 tsk. kanel
Pensling
1 æg
Fremgangsmåde til smørkage
Rør gæren ud i den lunkne mælk, rør 120 g hvedemel i og lade det hæve ca. 15 min. Rør æblejuice, sukker, smør, salt og næsten alt melet i. Ælt dejen med det sidste mel, til den er smidig, glat og slipper skålen. Del dejen i to og rul hver del ud i en firkant på størrelse med et A4-ark. Bland ingredienserne til fyldet sammen og fordel det på dejen. Rul dejen sammen på langs til en roulade og skær hver roulade ud i 10-15 stk. Læg dem i to smurte forme på ca. 22-24 cm. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. og pensl dem med sammenpisket æg. Bag kagerne nederst i ovnen ved 200º i ca. 30-35 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Kanel og citronsnegle
Marcipangifler