Sprøde vaniljekager
Opskrift på jule-vaniljekager
(40-50 stk.)
Ingredienser:
225 g smør
200 g sukker
2 store æg
400 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Sådan bager du vaniljekagerne
Rør smør og sukker hvidt og rør æggene i et ad gangen. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørcremen. Del dejen i to, pak den i plast og læg den på køl 1-2 timer eller natten over. Rul dejen ud i en ca. 2-2½ cm tyk plade og udstik kagerne i det ønskede motiv.
Læg kagerne på en plade med bagepapir og lad dem stå koldt en lille halv times tid. Bag kagerne midt i ovnen ved 180º i ca. 10 min., til de er let gyldne, og lad dem køle lidt af på pladen, inden de lægges på
en rist og køler helt af. Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.