Vaniljecreme med mango, mynte og bananer
(6 pers.)
5 æggeblommer
¾ dl sukker
1 stang vanilje
2 dl sødmælk
3 dl piskefløde
1 moden mango
4 kviste mynte
2-3 bananer
Pisk æggeblommer med æg og sukker og vanilje. Kom den tomme vaniljestang i mælk og fløde, der varmes til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme mælk i æggesnapsen og varm, til det tykner. Må ikke koge, men må gerne komme op på 80°, især hvis du bruger friske æg, for så dør bakterierne. Afkøl og hæld i skåle til 6 pers. Lav flager af mango og stil i cremen sammen med skrå skiver af banan. Pynt med mynte.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere i samme stil...
Mini-banandessert med is på chokoladeknas
Bagt vaniljefrugt med kokoscreme
Sneæg med vaniljecreme og blåbær