Vaniljemåner
Opskrift på vaniljemåner
(40-50 stk.)
100 g mandler
225 g mel
50 g flormelis
200 g smør
Pynt:
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Populært til jul
Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifterSådan bager du småkagerne
Smut og hak mandlerne fint. Bland mandler, mel og flormelis i en skål. Gnid smørret ud i melblandingen og ælt dejen sammen. Læg den tildækket i køleskab mindst ½ time. Rul dejen ud i stænger og del dem i valnøddestore stykker. Form stykkerne til små halvmåner og sæt dem på plader med bagepapir. Bag kagerne ganske let gyldne på midterrillen på ca. 18 min. ved 160°.
Mens kagerne bager, blandes sigtet flormelis og vaniljesukker. Sigt blandingen over kagerne og læg dem til afkøling på bagerist.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!