Bondesalat med nektarindressing
(4 pers.)
1 pakke bacon, 100 g
Ca. 1 l små mælkebøtteblade
2 hjertesalat
200 g cherrytomater
4 æg, kogt smilende
Purløg
Dressing
4 nektariner
Saft af 1 citron
3 spsk. rapsolie
Salt, peber
5 spsk. olivenolie
Klip baconskiverne over på midten og rist dem sprøde på panden. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Skyl mælkebøttebladene godt og lad dem dryppe tørre. Skyl hjertesalaten og riv de største blade i mindre stykker. Halver tomaterne. Bland blade, tomater og purløg i en skål.
Dressing: Tag stenene ud af nektarinerne og miks dem med blenderstav. Tilsæt citronsaft og olie og smag til med salt og peber. Pynt salaten med kvarte æg og bacon. Hæld lidt af dressingen over og server resten tilsammen med landbrød eller flutes.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Brændenældetzatziki
Vårsuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)