Fillotarteletter med asparges og kylling
(4 pers.)
4 spsk. olie
2 ark fillodej (ca. 25 x 40 cm)
2 kyllingefileter
4 dl hønsebouillon
250 g grønne asparges
1 æble
1 lille løg
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. karry
½ tsk. salt
Pynt
Brøndkarse
Pensl 8 huller i muffinsforme med olie. Pensl det ene ark fillodej med olie og læg det andet oven på. Skær dejen i tern, ca. 10 x 12 cm. Tryk dejen ned i formene og pensl med resten af olien. Bages midt i ovnen ved 175° 8-10 min. Kog kyllingefileterne i bouillonen ca. 8 min., og lad dem køle i bouillonen. Knæk det nederste af aspargeserne og skær dem i 4 cm lange stykker. Kog dem 3-4 min. og køl dem under koldt vand.
Skær æble og løg i små tern. Bland yoghurt, mayonnaise, karry og salt. Tilsæt æble og løg og smag til med salt og peber. Skær kyllingen i skiver og vend dem i saucen sammen med asparges. Fordel fyldet i tarteletterne og pynt med brøndkarse.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Skønne grønne asparges
Jo friskere jo bedre, ikke mindst når det gælder asparges. De skal have lukkede hoveder og sprøde stilke, og det checkes bedst ved at ridse med en negl. Knæk det nederste at stilkene, knækket kommer automatisk der, hvor de bliver lidt træede, og skyl dem godt. Hele grønne asparges skal koge 3-5 min. afhængig af tykkelsen, de skal ikke koge helt møre, så bliver de slatne og vissengrønne
Mere med asparges..
Baconmørbrad med aspargessalat
Ristede asparges med andebryst
Asparges, æg og bønner i aioli
Flere tarteletter...
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med avocado og rejer