Baconmørbrad med aspargessalat
(4 pers.)
1 stor afpudset svinemørbrad
½ tsk. salt og kværnet peber
1 pk. tørsaltet bacon (150 g)
2 spsk. basilikumpesto
Salat
250 g grønne asparges
2 salatløg
1 pose babyspinat
Dressing
2 spsk. rapsolie
1 spsk. vineddike
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
Krydr mørbraden med salt og peber. Læg baconen tæt på et stykke bagepapir og bred pestoen ud på. Læg kødet på baconskiverne og rul dem sammen ved hjælp af papiret. Læg rullen i et ildfast fad. Steg den midt i ovnen ved 225° ca. 20 min., til den er sart rosa i midten.
Salat
Knæk enderne af aspargeserne og skær dem i tynde, skrå skiver. Skær salatløgene i tynde både. Pisk olie, vineddike, sennep og honning sammen og smag til med salt. Vend grønsagerne i dressingen. Skær mørbraden i portionsstykker og server dem med salaten og flute.
Madopsrkift: Anne Skovgaard-Petersen
SKØNNE GRØNNE ASPARGES
Jo friskere jo bedre, ikke mindst når det gælder asparges. De skal have lukkede hoveder og sprøde stilke, og det checkes bedst ved at ridse med en negl. Knæk det nederste at stilkene, knækket kommer automatisk der, hvor de bliver lidt træede, og skyl dem godt. Hele grønne asparges skal koge 3-5 min. afhængig af tykkelsen, de skal ikke koge helt møre, så bliver de slatne og vissengrønne
Mere med asparges...
Fillotarteletter med asparges og kylling
Ristede asparges med andebryst
Kylling i asparges