Frisk pasta med basilikum og valnøddepesto
(4 pers.)
500 g frisk pasta
50 g pinjekerner
2 skalotteløg
150 g valnøddekerner
2 spsk. rasp
2 spsk. olivenolie
2½ dl madlavningsfløde 18%
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør til servering
50 g frisk parmesanost
1 potte frisk basilikum
25 g valnøddekerner
Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Ryst panden jævnligt undervejs, så de ikke brænder på.
Pil og hak skalotteløg groft. Kom pinjekerner, skalotteløg, valnødder, rasp og olivenolie i en blender/minihakker og blend, til du får en pesto med konsistens som en grov puré. Varm forsigtigt fløden op i en gryde og tag den af, når fløden koger. Vend den varme fløde sammen med valnøddepestoen og smag til med salt og peber.
Kog pastaen i letsaltet vand efter pakkens anvisning og hæld vandet fra.
TIP
Valnødderne kan i denne ret udskiftes med
pekannødder.
Servering: Vend den varme pasta sammen med valnøddepestoen og anret pastaen på varme tallerkner. Top med friskhøvlet parmesanost, basilikumblade og grofthakkede valnøddekerner og server straks.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Lun jordskoksalat
Flerfarvet citrussalat med mynte
Kartofler og cremet spinat i fad
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)