
Ingredienser til gnocchi med salviesmør
(6 pers.)
500 g ricotta
40 g friskrevet parmesan
2 æg
150 g hvedemel
½ tsk. salt
12 skiver coppa
40 g smør
1 bdt. salvie
Fremgangsmåde
Kom ricotta, parmesan, sammenpiskede æg, mel og salt i en skål og ælt det til en jævn masse. Del den i 4 og tril hvert stk. i mel og skær små pakker på ca. 3 cm af hver. Læg coppaerne på en plade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200° i 5 min. Kom smør i en stor pande og lad det smelte. Tilsæt salvieblade og steg dem i 1 min. Kog gnocchierne i en stor gryde med vand, til de kommer op til overfladen. Tag dem op og kom dem i panden med smør i 30 sek. Kom ca. ½ dl kogevand i panden. Anret i smørsovsen med stegt coppa og drys med peber og parmesan.
Tip: Coppa er italiensk, lufttørret skinke af nakkekam, kan købes i supermarkederne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Gnocchi med bacon og spinatsovs
Pasta med pecorino og spinat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)