Grillbagt brød og pølser
Grillbagt brød
20 g gær
3½ dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
100 g grahamsspelt
250-300 g sigtet spelt
TIP
- Med en bagesten eller to hårdtbrændte klinker fra et byggemarked bliver brødet som om, det var bagt i stenovn.
- Men det fungerer også fint at lægge det direkte på risten ved indirekte varme. Så skal der bare lidt mere mel i dejen.
- Brødets overflade kan krydres med salt og rosmarin eller oregano.
Smuldr gæren i vandet. Tilsæt resten af tingene og ælt dejen godt og længe med håndmikser, til den er blød. Lad dejen hæve tildækket i en meldrysset skål 2-5 timer på bordet eller 8-10 timer i køleskab.
Varm grillen op og læg bagesten eller klinker på risten i midten. Varm stenen op i 5 min. Hæld dejen ud på stenen og form den lidt med melede hænder. Læg låg på grillen og bag brødet 25-30 min. Er det meget lyst, kan man lige give det lidt på risten over direkte varme.
Ostepølser i kålblade
(4 pers.)
4 tykke, krydrede pølser
2 tsk. sennep
4 ostestave af mellemlagret ost
8 spidskålsblade
Skær en lang, dyb revne i pølserne og smør dem indvendig med sennep. Læg osten i og luk pølserne. Pak dem ind i kålblade og grill dem ved mellemvarme 6-8 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Super redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Mere til grillen...
Pølsespid med hytteostsalat og kartoffelspid
Torsk i folie på grill
Grillede revelsben med spidkartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)