Pølsespid med hytteostsalat og kartoffelspid
(4 pers.)
4-6 grove, krydrede pølser
2 æbler
4 mellemstore tomater
Del hver pølse i 3 stykker og stik dem på spid skiftevis med halve æblebåde. Grill over direkte varme 5-6 min., vend spiddene efter den halve tid. Læg tomaterne på grill og giv dem omkring 10 min.
Kartoffelspid
12-16 mellemstore, nye kartofler
4 rosmaringrene el. fugtige træspid
Olie
Salt
Skrub kartoflerne og kog dem godt og vel halvmøre i saltet vand. Køl kartoflerne af. Træk nålene af rosmaringrene-ne og stik kartoflerne på. Pensl med olie. Grill spiddene omkring samme tid som pølserne og drys dem med lidt salt.
Hytteostsalat
250 g hytteost
2 mellemstore tomater
¼ agurk
4-5 radiser
Snittet dild og purløg
Salt og peber
Flæk tomaterne, pres kernerne ud og skær tomaterne i strimler. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i tern. Skær radiserne i skiver. Bland grønsager og hytteost med dild og purløg. Smag til med salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Super redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Mere til grillen...
Torsk i folie på grill
Kylling på grill
Grillede revelsben med spidkartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)