Opskrifter

Kørvelmarineret laks med sennepssauce

Tirsdag, 12. maj 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Sund og lækker forret - kørvelmarineret laks med sennepssauce. Servér forretten med flute

Opskrift på kørvelmarineret laks med sennepssauce

(4-5 pers.)
Laks:
1 stk. laksefilet med skind på ca. 500 g
½ spsk. fint salt
½ spsk. sukker
½ tsk. grov peber
1 potte kørvel

Sennepssauce:
1 hårdkogt æg
½ spsk. dijonsennep
4 spsk. olivenolie
1½ dl cremefraiche
Citronsaft
Salt og peber
½ tsk. sukker

Pynt:
Kørvel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Sådan laver du kørvelmarineret laks med sennepssauce

Laks:
Gnid laksen med salt, sukker og peber.

Skyl og tør kørvlen og klip den fint. Klap kørvlen ind i laksefileten, læg folie over og stil laksen koldt 7-8 timer.

Sauce:
Del det kogte æg i blomme og hvide og mos blommen med en gaffel.

Rør sennep, en anelse salt og olie i blommen.

Hak æggehviden fint. Rør cremefraiche og hvide i og smag til med citronsaft, salt, peber og et lille drys sukker.

Skær laksen i tynde skiver ned mod skindsiden og anret dem sammen med sennepssaucen og lidt kørvel.

Lækre hapsere til nytår