Kold agurkesuppe med rejer
(4 pers.)
15 min. + 2 timer på køl
2 agurker
1½ dl kærnemælk
1 dl vand
1-2 skalotteløg pillede og skåret skiver
2 spsk. hakket frisk mynte
Salt og peber
200 g rejer el. hummerhaler, pillede
Evt. lidt cayennepeber
Tilbehør
Groft brød
Hak agurker i mindre stykker og kør dem sammen med kærnemælk, vand og skalotteløg samt det meste af mynten (gem lidt til pynt) i en foodprocesser i mindst 2 min. Smag til med salt og peber og evt. lidt cayennepeber. Flyt den til en serveringsskål og stil på køl i to timer. Server med frisk mynte og en god håndfuld rejer i midten som en fyldig forret en varm sommeraften.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med agurker...
Agurkesalat
Agurkerelish
Pitabrød med köfte og tzatziki