Af Anne Skovgaard-Petersen
Velduftende krydderurter giver sammen med salt smag af sommer, som passer godt i maden og til eftersaltning ved bordet. Når DMI varsler sol og varme, plukker jeg masser af krydderurter og blander denne lavendel-citronsalt.
Fyld 1 del lavendelblomster og 2 dele citronverbenablade, citronmelisse eller citrongeranium i en blender og kør, til det er findelt. Tilsæt groft salt, så det fylder godt og vel dobbelt så meget som krydderurterne, og kør 1 min., til det er godt blandet. Hæld kryddersaltet ud på tredobbelt køkkenrulle og lad det tørre i solen 2-3 dage. Hæld saltet i en bred skål og lad det eftertørre 1-2 dage, inden det hældes i glas.
Samme fremgangsmåde kan selvfølgelig bruges til andre krydderurteblandinger.
Find flere opskrifter her...
Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt
Italienskinspireret kryddersalt
Dekorativt kryddersalt
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)