Løgquiche med ansjoser
(4 pers.)
Dej
150 g mel
100 g smør
½ tsk. salt
3 spsk. koldt vand
Fyld
400 g løg
15 g smør
1 lille dåse ansjoser el. benfri sild
3 æg
½ dl mælk
2-3 spsk. snittet purløg
Dej: Smuldr smør og mel. Tilsæt salt og vand og ælt dejen let sammen. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund. Prik bunden med en gaffel og stil den 20 min. i køleskab.
Fyld: Pil løgene, skær dem i skiver og svits dem på en pande i smørret, til de er blevet bløde. Hæld væden fra ansjoserne, skær dem i små bidder og bland dem med løgene. Forbag bunden ca. 10 min. ved 200°. Fordel løgene i den forbagte bund. Pisk æg, mælk og purløg sammen og hæld det over. Bag quichen færdig på ca. 15 min. ved 200°, til æggemassen er gylden.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Ostegratineret
pebertærte
Kold laksetærte
Find flere lækre opskrifter på tærter til en frokost eller let middagsmad her
Bag dine egne tærtebunde. Se her hvordan...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)