Lufttørret parmaskinke med oliven- og tomatkompot
Ingredienser til lufttørret parmaskinke med oliven- og tomatkompot
(6 pers.)
12-15 tynde skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
1 dl stenfri, sorte oliven
½ dl udblødte, soltørrede tomater
Hvidløg
Olivenolie
250 g parmesan
Salt og peber
Basilikum eller rucolasalat til pynt
Tilbehør
Brød
Fremgangsmåde
Hak oliven, tomater og hvidløg, det er en smagssag, om det skal være fint eller groft. Tilsæt olivenolie, indtil konsistensen minder om grød. Høvl parmesanen i meget tynde strimler med en kartoffelskræller. Anret skinken på et fad eller portionsvis på en tallerken med oliven- og tomatkompot i midten. Drys parmesan over. Pynt med basilikum eller rucola.
Byd evt. Aalborg Nordguld Akvavit til.
Madopskrift: Pernod Ricard Denmark
Find flere opskrifter her...
Meloncarpaccio med skinke
Laksesalat med sprøde blade