Ovnbagte æbler med ingefær og salat
(8 pers.)
4 æbler, gerne coxorange
50 g smeltet smør
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
Kværnet peber
Salat:
1 rødløg
1 spsk. lys vineddike
100 g rucola
½ dl ristede, saltede
solsikkekerner
½ tsk. salt
Kværnet peber
Halver æblerne og udkern dem. Stil dem i et ildfast fad med snitfladen opad. Pensl straks med smør og drys ingefær på. Steg æblerne på midterrillen ved 200° 10-15 min. Lad dem køle lidt.
Salat:
Pil rødløget og skær det i skiver. Bland dem med skyllet, afdryppet rucola og solsikkekerner. Smag til med salt og peber. Læg salaten på æblerne.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Marinerede gulerødder
Porrer i baconsvøb med sennepsæbler