Spidskål med avocado, courgette, persille og bacondrys
Ingredienser til spidskålssalat med avocado
(4 pers.)
1 spidskål eller ½ hvidkål
1 spsk. groft salt
2 avocado
½ usprøjtet citron
2 courgetter
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
75 g bacon i skiver
½ bdt. kruspersille
Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sennep
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde til spidskålssalat med avocado
Snit kålen meget fint, gnid den godt med salt og læg den i et dørslag i 20 min. Pres saften af citronen og kom den i en skål. Skræl avocadoerne, skær dem i både eller tern og vend dem straks i citronsaften. Riv citronskallen og kom den i dressingen, der rystes sammen af olivenolie, eddike, sennep, salt og peber. Skær courgetterne
i 3 mm tynde skiver og steg dem lysebrune ved høj varme i olivenolie. Drys med salt og peber. Steg baconen på samme pande eller i ovnen, til det er helt sprødt, og knus det til grov smulder. Hak persillen groft. Skyl kålen og vend den med avocado, dressing, persille og courgetter. Pynt med bacon-knas og servér med groft brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rosenkålssalat med æbler og bacon
Laks med fennikelsalat
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)