Spinatsalat med æg og bacon
Ingredienser til spinatsalat med æg og bacon
(4 pers.)
100 g bacon i tynde skiver
Ca. 300 g spinatblade
6-8 champignon
6-8 radiser
4 æg
Sauce
50 g mild blåskimmelost el. blød hvidløgsost
5 spsk. cremefraiche
3-4 spsk. vand
Citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde til spinatsalat med æg og bacon
Skær baconen i tern, rist dem sprøde på panden og læg baconen til afdrypning på køkkenrulle. Skyl og tør spinatbladene og skær dem evt. i lidt mindre stykker. Rens champignon og radiser og skær dem i skiver.
Kog æggene smilende (ca. 6 min.) eller pocher dem:
Bring vand i kog i en mindre gryde sammen med en lille sjat eddike og lidt salt. Knæk friske, kolde æg - et ad gangen og lad det glide ned i en kop, rør rundt i vandet og lad ægget glide ned i gryden. Lad det simre i ca. 5 min., tag det op med en hulske og lad det dryppe af.
Sauce: Pisk ost og cremefraiche sammen, rør vand i og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Bland grønsagerne i en skål, drys bacon over og læg æggene på. Hæld saucen over eller servér
den til.
Ingredienser til rugbrøds-snack
(4 pers.)
4 skiver groft rugbrød
2 spsk. olie
Fremgangsmåde
Skær brødet i bjælker og pensl dem med olie. Rist brødet på en stegepande ved jævn varme, til det er sprødt. Servér dem til salaten.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Agurkesuppe med røget laks
Agurkerand
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)