Stegt kuller med ærtepuré
(5 pers.)
500 g kullerfilet med skind
Olie til stegning
Salt og peber
Ærtepuré
1 skalotteløg
Evt. 1 fed hvidløg
1 dl grønsagsbouillon
125 g fine, frosne ærter
1-2 spsk. hakket persille
1 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
Flute
Skær fisken i 5 portionsstykker og drys dem med salt. Varm lidt olie på en sliplet-pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Steg ved god varme, indtil skindet er meget sprødt. Vend forsigtigt fisken og giv den 1-2 min. på den anden side.
Ærtepuré: Pil og hak løg og hvidløg. Kog det et par min. i bouillon og tilsæt ærter. Kog dem 2-3 min. og tag gryden fra varmen. Hæld cremefraiche i og purer blandingen med stavblender og smag til med citronsaft, salt og peber. Køl puréen af og rør persille i, den kan laves dagen før.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Mulligatawny
Fyldte kyllingelår og ristet julesalat
Ørred i kartoffelfad
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)