Tomatsalat med peanutdressing
(4 pers.)
500 g grønne el. røde tomater
2 skalotteløg
150 g ristede peanuts
1 spsk. vineddike
Saften af 1 lime
1 spsk. fiskesovs
2 fed hvidløg
2 spsk. jordnøddeolie
1 tsk. gurkemeje eller lidt safran
Pynt
Ristede sesamfrø
TIP
Du kan tilberede salaten med revet, udvandet, rå kartoffel i stedet for tomater, det lyder måske ikke så spændende, men det smager fremragende.
Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Hak skalotteløgene fint og vend lidt af dem med tomaterne. Blend eller mas jordnødder i en morter med eddike og resten af løgene. Smag til med fiskesovs og limesaft. Hak hvidløgene fint og syd dem i olien ved lav varme. Når de dufter, tilsættes gurkemeje eller safran. Vend de blendede nødder med hvidløgene, tilsæt evt. lidt mere olie. Vend tomaterne med dressingen og pynt med lidt koriander.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere mad fra de varme lande...
Mild, krydret fisk
Grillet svinekød i
krydret sovs
Krydret risotto
KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER
Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)