Avocadobrød med valnødder
100 g valnødder
1 mellemstor, moden avocado
2 tsk. citronsaft
3 dl vand
25 g gær
125 g grahamsmel
2 tsk. salt
1 spsk. honning
350 g italiensk hvedemel el. pizzamel
Hak godt 2/3 af nødderne og gem resten til pynt. Pil skallen af avocadoen og mos kødet med en gaffel. Kom nødder, avocado, citronsaft, vand og smuldret gær i en skål og rør det glat. Tilsæt salt, honning og mel, ælt dejen ca. 10 min. på maskine, til den er let klistret og sej. Læg dejen i en form og lad den hæve tildækket 2-3 timer. Læg resten af nødderne på som pynt og bag brødet næsten nederst i ovnen ved 225° i 25-30 min. afhængig af formens facon.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Gulerodsstykker
med frø
Grovbrød med æbler
Håndæltet brød
Speltbrød hævet i
kurv
Klik her og find masser af gode brød...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)