Grovbrød med æbler
200 g fuldkornshvedemel
1 stort, groftrevet æble
5 dl håndvarmt vand
25 g gær
2 tsk. salt
Ca. 550 g sigtemel
TIP
Sigtemel er sammensat af 70% rugsigtemel og 30% hvedemel.
Bland fuldkornsmel, æble og vand og lad det stå en times tid. Tilsæt smuldret gær, salt og sigtemel og ælt dejen godt ca. 10 min. med maskine. Dejen skal ende med at være elastisk og fugtig. Lad den hæve lunt og tildækket 4-5 timer til dobbelt størrelse. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og form den til et brød. Læg det på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve lunt ca. 2 timer. Rids brødet og bag det på nederste rille ved 225° i ca. 30 min. Køl af på bagerist.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Avocadobrød med
valnødder
Gulerodsstykker
med frø
Rugstykker
Mariannes rugbrød
Klik her og find masser af godt brød...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)