Opskrifter

Belgiske vafler

Tirsdag, 27. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag belgiske vafler med kanel. Servér vaflerne lune med flødeskum eller is og syltetøj

Opskrift på belgiske vafler

(8 stk.)

15 g gær
1 dl fløde
1 æg
240 g mel
1 spsk. kanel
20 g rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
120 g blød smør
80 g perlesukker

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage

Sådan bager du belgiske vafler

Rør gæren ud i fløden og pisk ægget og lidt af melet og kanel i. Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time.

Rør sukker, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser. Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer.

Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time.

Del dejen i 8 stk. og ælt 10 g perlesukker i hver. Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i et belgisk vaffeljern i 4 min., til de er gyldne og sprøde.

Servér vaflerne lune med flødeskum eller is og syltetøj.

Køb billigt køkkenudstyr

Vil du have hjemmelavet syltetøj til vaflerne?

Hjemmelavet syltetøj til vaflerne? Se her