Opskrifter

Lones brunsviger

Lørdag, 20. februar 2010af Redaktion
(16 stk.)15 min. + 1 time hævning + 20 min. bagetidDej25 g gær4 dl letmælk100 g smeltet smør1 æg75 g sukker½ tsk. salt2 tsk. kardemommeRevet skal af 1

(16 stk.)
15 min. + 1 time hævning + 20 min. bagetid

Dej
25 g gær
4 dl letmælk
100 g smeltet smør
1 æg
75 g sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Ca. 700 g hvedemel


Fyld
200 g smør
250 g farin
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme



Rør gæren ud i mælk, der gerne må lunes let. Smelt smørret og kom det i med æg, sukker, salt, kardemomme, citron og noget af melet. Rør så meget mel i, at dejen kan æltes. Ælt så i mindst 5 min., til dejen er glat og smidig. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud, så den kan være i en bradepande foret med bagepapir. Jeg brugte bradepanden til ovnen og fik en meget flad, men lækker kage. Hvis du vil have mere dejtykkelse, skal du bruge en lidt mindre bradepande og så bage lidt længere tid. Rør fyldet blødt og smør det over hele dejen og bag ved 175° i 20 min. Mærk om dejen er bagt, ellers giv 5-10 min. mere.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere lækkert bagværk...
Appelsinkage
Ingefærkage med pærer
Nøddekage med chokolade