Opskrifter
Burgerboller med speltmel
Torsdag, 27. september 2012Opdateret 26. martsBageopskrift: Kristina Marckmann
Hvis der er brug for at variere rugbrødsmadderne lidt, kan disse burgerboller være et hit i madpakken..

1 t og 50 min
12 stk
Ingredienser til burgerboller
(12 stk. burgerboller)
50 g gær
2½ dl vand
100 g smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
150 g fuldkornsspelt
400 g mel
1 æg
2 spsk. sesam
Fremgangsmåde til burgerboller
- Rør gæren ud i vandet og rør smør, sukker salt og fuldkornsspelt i.
- Tilsæt melet, ælt dejen godt sammen og lad den hæve i 30 min.
- Form dejen til burgerboller og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir.
- Tryk dine burgerboller let flade og lad dem hæve tildækket i 1 time.
- Pensl med æg og drys med sesam eller nigellafrø
- Bag bag dine burgerboller ved 225° i 8-12 min.
Find flere opskrifter her...
Fladbrød
Pitabrød
Burger og grovfritter