Eclairs med kaffeis
Eclairs med kaffeis
(12 stk.)
Det skal du bruge til eclairs med kaffeis:
¾ dl vand
40 g smør
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
55 g hvedemel
1 æg
Fyld
1 dl hele kaffebønner
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
¼ tsk. vaniljekorn
Glasur
100 g flormelis
2-3 spsk. meget stærk kaffe
Sådan laver du eclairs med kaffeis
Varm vand og smør til lige under kogepunktet, kom hvedemelet i og rør, til massen er jævn, og sluk. Lad den afkøle. Pisk æggene sammen og tilsæt dejen lidt ad gangen, mens der røres. Når dejen er jævn, kommes den i en sprøjtetylle og afsættes i små aflange kager. Bag kagerne ved 200° i ca. 20-25 min., til de er gyldne og faste indeni. Lad kagerne afkøle.
Kaffeiscreme: Bring fløde og knuste kaffebønner til kogepunktet, sluk og lad det trække i 15 min. og si det. Pisk æggeblommer med vanilje og sukker til en lysegul æggesnaps. Pisk den siede kaffefløde i og varm op til 75°. Sluk og frys det, evt. på ismaskine. Kom isen i en sprøjtetylle, når den har konsistens som softice, eller frys den lidt mere og anret den i kugler. Fyld isen i de flækkede eclair og frys igen.
Overtræk dem med kaffeglasur og frys igen.
Tag kagerne ud af fryseren 10 min. før servering.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kaffebrownie
Kaffe-Bailey iskage
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)