Opskrifter

Fisketærte

Lørdag, 8. maj 2010af Redaktion
God aftensmad serveret med sprød salat

(4 pers.)
25 min. + 20 min. i ovnen

1 pk. tærtedej
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1½ dl cremefine
½ dl tør hvidvin
1 dl vand
Salt og hvid peber
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. tomatpuré
200 g revet, rå kartoffel
200 g rejer
250 g sejfilet
50 g revet ost

Læg dejen i en smurt tærteform, prik bunden med en gaffel og bag den ved 175° i 10 min. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er gyldne. Rør cremefine, hvidvin, vand, krydderier og tomatpuré sammen og hæld det over løgene. Tilsæt kartofler og lade det småsimre i 10 min. Vend rejer og sej i små tern i fyldet og kom det i tærtebunden. Drys med ost, bag tærten ved 200° i 20 min. og server med sprød salat.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Prøv andre tærter...
Tærte med brieost
Krydret lammetærte