Ingredienser til groft madbrød
25 g gær
5 dl vand
1½ spsk. olie
2 dl A38
2 tsk. salt
400 g speltmel
150 g græskarkerner
400 g hvedemel
Evt. 1 bdt. krydderurter
Fremgangsmåde
Rær gæren ud i vandet. Tilsæt olie, A38, speltmel og salt. Tilsæt de hakkede krydderurter og græskarkerner eller anden smagsvariant. Tilsæt så meget hvedemel, at dejen bliver grødagtig. Ælt dejen 200 gange eller på maskine i 10 min. Sæt dejen til hævning med et fugtigt viskestykke over i ca. 30 min. Hæld dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir og lad den efterhæve i 30 min. Mas knoerne ned i dejen, pensl med olie, drys med groft salt og bag brødet ved 190° i 45 min. Drys flere krydderurter på og skru op til 220° i ca. 5-10 min., til skorpen er lysebrun. Lad brødet sætte sig, før det serveres til f.eks supper eller salat.
Tip: Kan fryses i mindre stykker.
Tip: Du kan variere brødet med 1 revet rødbede, 2 store, revne gulerødder, ½ pose hakkede valnødder, 2 spsk. stødt kanel.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Italiensk brød med kerner
Indisk linsesuppe
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)