Opskrifter
Gulerodsbrud
Fredag, 20. januar 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Lune gulerodsbrud med gulerødder og solsikkekerner er perfekt til morgenbordet eller andre anledninger. De er nemme at lave, og smager rigtig godt.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6333961-md5-94936d902ae6881d0058becd4527931a.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
2 t og 15 min
8 personer
Gulerodsbrud:
25 g gær
3 dl vand
25 g sukker
200 g speltmel
300 g hvedemel
1 tsk. salt
40 g blødt smør
100 g gulerødder
50 g solsikkekerner
1 æg
Fremgangsmåde:
Rør gær ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt sukker.
Bland de 2 slags mel og salt i dejen, og smuldr smørret i blandingen.
Ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Riv gulerod groft.
Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten, og fyld revet gulerod, solsikkekerner og æg i.
Fold dejen ind over fyldet, og hak og ælt dejen, så den blandes godt.
Del dejen i 8 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve under et rent, fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse i ca. 1 ime.
Tænd ovnen på 225°, og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Nyd bollerne friskbagte og lune.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/article/gulerodshorn.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/gulerodshorn.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Gulerodshorn