Gulerodsbrud

Fremgangsmåde:
Rør gær ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt sukker.
Bland de 2 slags mel og salt i dejen, og smuldr smørret i blandingen.
Ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Riv gulerod groft.
Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten, og fyld revet gulerod, solsikkekerner og æg i.
Fold dejen ind over fyldet, og hak og ælt dejen, så den blandes godt.
Del dejen i 8 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve under et rent, fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse i ca. 1 ime.
Tænd ovnen på 225°, og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Nyd bollerne friskbagte og lune.
