Opskrifter

Gulerodsbrud

Fredag, 20. januar 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Lune gulerodsbrud med gulerødder og solsikkekerner er perfekt til morgenbordet eller andre anledninger. De er nemme at lave, og smager rigtig godt.
2 t og 15 min
8 personer
Gulerodsbrud:
25 g gær
3 dl vand
25 g sukker
200 g speltmel
300 g hvedemel
1 tsk. salt
40 g blødt smør
100 g gulerødder
50 g solsikkekerner
1 æg

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt sukker.

Bland de 2 slags mel og salt i dejen, og smuldr smørret i blandingen.

Ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Riv gulerod groft.

Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten, og fyld revet gulerod, solsikkekerner og æg i.

Fold dejen ind over fyldet, og hak og ælt dejen, så den blandes godt.

Del dejen i 8 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve under et rent, fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse i ca. 1 ime.

Tænd ovnen på 225°, og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Nyd bollerne friskbagte og lune.