Ingredienser til fødselsdagsboller
(12-14 stk.)
100 g smør
3 dl mælk el. vand
35 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
125 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling
Sådan gør du
Smelt smørret og bland det med mælk eller vand. Rør gæren ud i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt, gramamsmel og det meste af hvedemelet. Kom resten af melet i, mens dejen æltes blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og tril den i en lang pølse. Skær den i 12-14 stk. og tril dem til boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på pladen. Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.
17 lækre lagkager
Dejlige lagkager med forskellige lagkagebunde og fyld som chokolade og bær. Find din egen favorit her...