(3 pers.)
20 min. + 30 min. i ovn
150 g hvedemel
½ spsk. frisk timian
½ tsk. salt
50 g koldt smør
3 spsk. vand
1 spsk. smør
1 rødløg i skiver
1 bdt. porre i skiver
2 spsk. hakkede oregano
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
1 æg
1 dl mælk
50 g revet ost
Tilbehør
Grøn salat
Bland mel, timian og salt og smuldr smørret heri. Saml dejen med vandet og rul den ud. Beklæd en 22 cm tærteform med dejen og forbag den i ovnen ved 200° i 12 min. Sauter rødløg og porrer i smørret, uden de tager farve, tilsæt oregano og krydr med salt og peber. Fordel fyldet i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet. Drys osten over tærten og bag den i ovnen ved 200° i 30 min. Server med salat eller råkost af årstidens grønsager.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SØDE KERAMISKE HJERTEFORME
De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grønsagstærte med oregano og emmentaler
Tomattatar med urtecreme
Sesamtærte med gedeost og grønsager
Find mange flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)