(16 stk.)
50 g smør
2 dl vand
3 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
300 g groft rugmel
75 g knækkede hvede- el. rugkerner
Ca. 375 g hvedemel
Drys
Havregryn el. rugflager
TIP
Når groft mel og kerner ligger og kvælder ud i dejvæsken inden hvedemel tilsættes, er det lettere at bedømme resten af melmængden, så dejen ikke bliver for fast. Det gælder især, når der skal meget groft mel i dejen.
Smelt smørret og bland det med vand og mælk. Smuldr gæren i mælkeblandingen og rør det glat. Tilsæt rugmel og kerner og lad dejen hvile 10 min. Ælt hvedemel i og ælt dejen godt, til den har passende ikke for fast konsistens. Hæver lunt tildækket ca. 1½ time. Del dejen i 2 portioner og tril dem til pølser. Skær dem igennem på tværs, så der bliver 16 stykker. Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve tildækket på plade med bagepapir ca. 30 min. Spray med vand og klap lidt gryn på brødene. Bag dem på midterste rille ved 225° ca. 20 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Små frokostbrød
Mozzarellaklemme
Rugbrødslommer med grøn æggesalat
Klik her, og find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)