Tærte med kylling og asparges
Opskrift på tærte med kylling og asparges
(4 pers.)
250 g mel
150 g smør
1 tsk. salt
15 g gær
½ dl vand
1 æg
Fyld:
1 bdt. asparges
100 g lufttørret skinke
300 g kogt kylling
2 æg
2 dl hytteost
Salt og peber
50 g revet mozzarella
Sådan laver du tærten
Hak mel og smør sammen til en smuldret dej og tilsæt saltet.
Rør gæren ud i vandet og pisk ægget i.
Saml dejen med æggeblandingen og stil den til hævning i 45 min.
Skyl aspargesene, bræk enderne af og vikl lidt skinke om hver.
Rul dejen ud i en plade på ca. 25 x 40 cm, læg den på en plade med bagepapir og fold 1 cm af kanten ind hele vejen rundt, så der dannes en kant.
Del kyllingekødet i mindre stykker og bland dem med æg, hytteost, salt og peber. Fordel blandingen over dejen og læg aspargesene over.
Drys med ost og bag tærten i 20 min. ved 225°.