Æbleflæsk
Opskrift på æbleflæsk
(2 pers.)
400 g svinebryst, stegestykke skåret i tynde skiver
2 store løg
½ kg syrlige æbler, 3-4 stk.
Rigelig frisk timian
Salt
Intet æbleflæsk uden rugbrød. Prøv vores opskrift på rugbrød her
Opskrift på æbleflæsk
Brug 2 pander, en til flæsk og en til æblerne, så det er færdigt samtidig.
Dup skiverne tørre og krydr med salt og timian. Varm en stor pande op. Brun skiverne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skræl evt. æblerne og skær dem i ikke for tykke både. Hæld lidt af det afsmeltede fedt fra flæsket på en mellemstor pande. Kom løg, æbler, lidt salt og timian på panden og steg ca. 10 min. ved jævn varme. Lad flæsket dryppe af på papir inden serveringen. Husk groft rugbrød og evt. sennep.
Imponér dine gæster med hjemmelavet sennep. Find opskrift her
ÆBLEFLÆSK I OVN
Bank flæsket let med håndroden og dup det tørt. Drys flæsket med salt. Steg dernæst skiverne 3-4 min. på hver side på en pande ved god varme, så skiverne smider noget af fedtet. Tag flæsket af panden. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skræl evt. æblerne og skær dem i ikke for tykke både. Bland løg, æbler og timian i bunden af en bradepande og læg flæsket på rist ovenover. Sæt bradepanden ret højt i en 200° varm ovn og steg det 45-50 min., til skiverne er gyldne og sprøde på begge sider, vend flæsket efter den halve stegetid og giv det evt. lidt grill til sidst. Server flæsket nystegt med groft brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen