Opskrifter

Æggekage med chorizo

Onsdag, 15. marts 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Æggekage er perfekt til de aftener, hvor det skal gå lidt hurtigt. Den er nem at lave og relativt sund afhængigt af, hvad du kommer på toppe. Denne opskrift er med grøntsager, lidt chorizo, friske forårsløg og persille på toppen.
(3 pers.)

Det skal du bruge til æggekage med chorizo:

250 g broccoli 1 rød peberfrugt 1 spsk. olivenolie 6 æg Salt og peber 250 g cherrytomater 100 g chorizopølse 100 g ærter 4 forårsløg 1 håndfuld persille Tilbehør: Rugbrød Evt. en skål grøn salat Prøv også: Æggekage med savojkål, porre og kartofler

Sådan laver du æggekagen

Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Skær peberfrugten i små tern. Svits broccoli og peberfrugt i olie på en pande i ca. 5 min. Pisk æggene sammen med salt og peber og hæld dem på panden. Halvér tomaterne og drys dem jævnt ud over æggemassen. Lad massen simre ved svag varme i 5 min. Drys chorizoskiver og ærter på toppen og lad det hele varme i endnu 5 min. Drys med snittede forårsløg og hakket persille på toppen, når æggemassen har sat sig helt. Servér æggekagen med rugbrød til og evt. en skål salat. Prøv også: Lakse-spinattærte med porrer