Opskrifter

Lakse- spinattærte med porrer

Lørdag, 3. december 2016af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Det gode ved tærter er, at du kan bruge stort set alt hvad du har i køleskabet. Denne opskriften er på en klassisk spinattærte med laks, ost og selvfølgelig spinat.
(6 pers.)

Det skal du bruge til lakse-spinattærte med porrer:

Dej: 120 g hvedemel 60 g groft mel 40 g smør 1 tsk. salt Lidt koldt vand Fyld: 3 æg 1 dl yoghurt (1-3%) 300 g hel spinat (evt. frost – optøet) 1 skalotteløg 2 porrer 2-3 skiver røget laks Salt og peber 50 g revet ost (f.eks. emmentaler) Prøv også: Spinattærte med ricotta og pinjekerner

Sådan laver du lakse- spinattærte

Hak smørret i melet, kom saltet i og saml dejen med lidt koldt vand. Beklæd en smurt tærteform med den. Læg alifolie over og forbag den 10 min. ved 200º. Pil og hak skalotteløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Skyl spinaten. Damp porrerne i lidt vand i 3 min., tilsæt spinaten og sluk. Den falder sammen ved eftervarmen. Dræn spinat og porrer for væde og rør æg, yoghurt, spinat, løg, porrer og laks i små stykker, salt, peber og ost sammen og kom i den forbagte tærtebund. Bag færdig ved 200º i 35-40 min. Prøv også: Fiskelasagne