Appelsinfromage med kokos
(4 pers.)
20 min. + 1 time på køl
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2 appelsiner
1 tsk. citronsaft
5 udblødte blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
1 dl piskefløde
50 g kokosmel
Flødeskum
Chokoladespåner
Pisk æggeblommer og sukker til lyst og luftigt skum. Pres forsigtigt saften af appelsinerne (gem skallerne) og bland den med citronsaft og husblas. Lun blandingen ganske let, til husblassen smelter. Pisk æggehviderne og fløden stive hver for sig. Pisk frugtsaften i æggesnapsen og vend først kokos, så æggehvider og sidst flødeskummet i. Fyld appelsinskallerne med fromage og stil dem køligt i mindst 1 time. Server appelsinfromagerne pyntet med flødeskum og drysset med chokoladespåner.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Flere julelækkerier...
Luksusrisengrød med abrikoskompot
Kandiserede æbler
Himmelske honningkager