Blomkålsgratin
(4 pers.)
Tid: 25 min. + 45 min. i ovn
600 g blomkål
6 spsk. hvedemel
4 dl kaffefløde 9%
6 æggeblommer
300 g kogt skinke i tern
2 spsk. hakket persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
6 æggehvider
2 spsk. smør
2 spsk. rasp
Tilbehør
Gulerodsråkost
Skær blomkålen ud i små stykker og blanchér dem i letsaltet vand.
Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.
Tilsæt blomkål, skinketern, persille, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør en gratinskål med smørret og drys den med rasp.
Kom gratindejen i formen og bag den i 45 min. ved 200°. Server med revet gulerod
Madopskrift: Kristina Marckmann
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Vegetarlasagne
Fyldig middagssalat med omelet og skinke
Risotto med asparges og bacon
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)